Etter snart tre uker med ny iPhone 5 er det på høy tid å komme med en liten oppsummering. Det er i utgangspunktet ikke noen enorm forskjell å bytte mellom 4S og 5 som jeg har gjort, men noen vesentlige forskjeller er det likevel. Jeg vil her beskrive de som har betydd mest for meg så langt.

For det første er det naturligvis skjermen, Man merker virkelig at det er litt ekstra plass, og det føles plutselig veldig rart å bruke eldre modeller med den «lille» skjermen. Jeg er ingen tilhenger av kjempeskjermer på telefoner, Samsung opererer med både 4,8 og 5,5-tommers skjermer, men den høye og smale 4-tommeren på iPhone 5 synes jeg virker helt perfekt. Jeg har hørt enkelte som mener telefonen virker mer spinkel og «skren» på grunn av dette, men jeg personlig får ikke den oppfattelsen,

Noe som jeg ikke føler blir lagt nok vekk på er hvor rask telefonen er. Og da snakker jeg ikke bare om «fantastiske nye prosessorer» og generelle tekniske utbedringer; jeg snakker om den faktisk opplevde forskjellen. iPhone 5 oppleves som lynrask, og alt fra bilder til åpning av Apps, surfing på nett og så videre går virkelig raskt. Jeg mener at iPhone 4S også er en meget rask telefon, men iPhone 5 er helt enorm når det gjelder dette.

Den tredje viktige forskjellen for min del er vekten. Telefonen er vesentlig lettere, og det synes jeg faktisk er veldig deilig. Disse grammene høres ikke ut som stort, men det føles virkelig når man har den i lomma. Selv om skjermen er større og telefonen er høyere, er den både slankere og lettere, og det er en mindre telefon man har med seg. Veldig deilig!

Jeg er personlig også veldig fornøyd med design-oppdateringen. Den sorte synes jeg rett og slett er griselekker, og jeg liker godt den matte sorte aluminiumen på baksiden i kombinasjon med det blanke eplet og glasset på topp og bunn. Helt perfekt! Den hvite er jeg ikke like overbevist av, da jeg nok synes den gamle hvite var mer «ren» enn den nye som kombinerer hvitt og sølv.

En siste konkrete ting jeg vil si noe om er nye EarPods. Hodetelefonene rett og slett. Disse er helt nye, og de er faktisk veldig bra. Det er vesentlig bedre lyd enn tidligere, og selv om de har en merkelig formfaktor så passer de veldig godt, i alle fall i øret mitt.

Konklusjonen etter noen uker med iPhone 5 er totalt sett svært positiv. Jeg er veldig fornøyd – akkurat som jeg «visste» at jeg kom til å bli. Ingen store overraskelser her. Er det så fornuftig å bytte fra iPhone 4S til 5? Nei, jeg kan vel egentlig ikke si det. Det er egentlig rent jåleri, men noen av oss har litt spesielle behov, og jeg er en av dem. Det er vel også ting som tyder på at jeg er i godt selskap. iPhone 5 ser ut til å bli nok en stor suksess for Apple, selv om den på ingen måte er noen revolusjon.