Denne uken, og nærmere bestemt på onsdag klokken 19:00, er det iPhone lansering. Jeg har tatt en titt på de mange ryktene og spekulasjonene som florerer på nettet, og det virker som om veldig mye allerede er avslørt. Det blir derfor spennende å se om Apple har noen ess i ermet.  Uansett hva som kommer så tar det nok omtrent en måneds tid før vi kan slå kloa i den her i landet. Dette er med andre ord ikke veldig langt unna, og Eplebutikker og teleselskaper gjør seg nok klar til å takle en stor mengde bestillinger.

Noe som virker helt sikkert er at den nye modellen får en litt større skjerm enn tidligere. Størrelsen øker fra 3,5 til 4 tommer, og den blir litt høyere. Dette hinter også Apple om i dekorasjonene utenfor der presentasjonen skal finne sted. Der kan man nemlig se konturene av iPhone-ikoner som er strukket oppover.

Telefonen ser ut til å bli omtrent like bred som tidligere, men slankere og høyere. Den nye skjermstørrelsen gjør at det blir mulig med en ekstra rad ikoner på hjemskjermen. Skjermen skal også få en ny type touch som skal være enda bedre enn tidligere. Tykkelsen ser ut til å gå fra 9,3 til 7,6 mm. Det blir også et litt fornyet utseende på den, med unibodydesign der telefonen er freset ut av et stykke aluminium.

En stor forandring ser ut til å bli at en ny dock connector er på plass. Kontaktet i bunnen byttes ut med en mye mindre variant. Det er sikkert smart i seg selv, men byr på en utfordring i forhold til de voldsomme mengdene med eksisterende tilbehør som bruker den gamle standarden. Jeg tipper Apple kommer til å levere telefonen med et adapter som lar deg bruke det meste av eksisterende utstyr i en overgangsfase, men dette betyr nok gode tider for de som selger 3. parts utstyr.

Nye sim-kort ser det også ut til å bli. Nå er det nano-sim som gjelder. Altså, enda mindre sim-kort. Her handler alt om å spare plass. Plassen skal nemlig brukes til kraftigere prosessorer, mer ram og bedre batteri. Dette kommer nemlig også helt garantert, og er en naturlig del av evolusjonen.

Det jeg personlig er aller mest spent på er om Apple har funnet på noe lurt som de har klart å holde unna spionene. Svaret får vi på onsdag, og det gleder vi oss selvsagt til! 🙂