Apple har invitert til WWDC 2012 (Worldwide Developers Conference) på mandag, og som de pleier skal de også denne gangen vise frem nye produkter og programvare. Ryktene har gått som et uvær de siste ukene, og jeg har her valgt å skrive hva jeg tror kommer til å skje. Det jeg skriver her er basert på en kombinasjon av research, erfaringer og ren magefølelse. Dette er med andre ord mer eller mindre kvalifiserte gjetninger, og om bare et par dager foreligger fasiten. Det blir spennende å se hva de har å by på i år. 🙂

 

 

Dette tror jeg sikkert kommer til å skje:

Ny iPhone.
Mange har ventet lenge på en ny iPhone, og da spesielt siden iPhone 4S beholdt designet fra sin forgjenger. Det er derfor viktig for Apple å komme med noe nytt nå, og det ser ut til at vi får en iPhone som er like stor som den har vært, men med en litt større skjerm på 4 tommer. Det som er bekreftet er at Apple skal vise frem neste versjon iOS, da det finnes flust av bilder fra messeområdet og plakater med iOS 6 logoer.

Hva annet Apple finner på med iPhone og iOS skal bli veldig spennende å se. Jeg tror de letter på sløret for begge deler på mandag.

Nye Macbooks.
Det virker svært sannsynlig at Apple kommer til å vise frem nye bærbare maskiner. Det ryktes om at både Macbook Pro og Macbook Air skal byttes ut, og det heteste ryktet er at de skal få Retina Display. Bedre skjermer, med andre ord. Det går også mye rykter om at Apple skal lansere tynnere Macbook Pro-maskiner, eller eventuelt at det er en helt ny serie maskiner som er en slags blanding av Air og Pro. En tynn Macbook Pro uten DVD-spiller virker jo ganske sannsynlig?! At det kommer noe nytt og bærbart føler jeg meg trygg på denne gangen.

Ny iMac.
Den iMacen som er på markedet i dag har vært uforandret svært lenge, og det gjør at jeg tror at Apple bruker denne anledningen til å lansere nye maskiner. Om de gjør noe med utseende og skjermer er jeg meget usikker på, men at det kommer en hastighetsoppgradering føler jeg meg trygg på. Det er nemlig bare et tidsspørsmål før «Ivy Bridge»-prosessorer er på plass her. Og jeg tror det kommer nå på mandag. Jeg blir heller ikke sjokkert om de gjør noe med selve Macen. Anti-refleksbehandlet Retina Display for eksempel?

Det kan også hende at dette skjer:

Apple gjør inntog i stuen din med en ny Apple TV.
Det har over en lang tid gått rykter om at Apple utvikler en TV eller en TV-løsning. Jeg tror helt sikkert at det er tilfelle at de jobber med noe her, enten en TV eller noe annet spennende i samme gate, men jeg føler meg langt fra sikker på at vi får se det nå på mandag. Det ville i såfall drept mye av oppstyret rundt iPhone 5 («The New iPhone»!?), med mindre iPhone/iPad er en svært essensiell del av TV-funksjonaliteten. Det er på ingen måte et usannsynlig scenario, men jeg tillater meg å tvile på at det er nå det skjer.

Mac Pro.
Dette er en maskin som virkelig trenger en oppdatering. Kommer det til å skje på mandag? Kanskje. Jeg tror likevel vi må vente litt til, og at Apple lanserer denne på en eller annen «Pro»-event.