Det har lenge vært rykter om en oppdatering av Apple TV, og jeg tror vi nærmer oss nå. Hva kan vi så forvente at blir utviklingen, på denne lille svarte boksen som har blitt et svært populært tilbehør i stua?

Det har vært ganske mange rykter, og jeg tror på mye av det. Det som virker sikkert er at den vil ha en innebygget App Store, slik at man kan kjøpe og laste ned ulike typer programmer til den. Mye av dette vil helt sikkert vært til ulike streaming-tilbud og lignende, men jeg håper og tror at den også kommer med mulighet for å laste ned spill, og det er her det begynner å bli spennende synes jeg.

Apple TV har så langt vært mer eller mindre en ren streamingløsning, men i det øyeblikket spill slippes løs på den, samt annen programvare som kan være både til glede og nytte på en TV i stua, så blir den plutselig noe helt annet. Bruksområdene vil bli mange flere, og potensielle kjøpere vil også øke i omfang. Det vil nok fortsatt være en «internett-boks», men med vesentlig flere bruksområder.

Det skal nok mye til at Apple lager en Apple TV med kraftig maskinvare og grafikk-kort for å konkurrere med XBox og Playstation, men samtidig kan den tilby nye måter å spille på, samt at spill og programvare får en helt annen pris enn på de store spillmaskinene. Modellen med App Store har vært en stor suksess på iPhone og iPad, og jeg tror den blir det på TVen i stua også. Hvis det kommer, da. Det er nemlig ingen ting som er helt sikkert.

Det kommer nok også andre ting. Siri virker ganske sikkert. Kanskje vi får noe opplegg for hjemmeautomasjon? Og i USA jobber Apple med å få på plass avtaler med store innholdsleverandører, slik at de skal kunne tilby er unik brukeropplevelse og et stort mangfold av serier, dokumentarer, nyheter og filmer.

Svaret på hva som skjer fremover får vi mest sannsynlig i nær framtid, da det ser ut til at uppdateringen kommer i forbindelse med WWDC i juni. Og JA, jeg tror faktisk det blir en liten revolusjon. 🙂