Det har den siste tiden blitt observert Apple-biler kjørende rundt i småbyer i California, samt i Florida. Applebiler er vel kanskje feil betegnelse, siden det dreier seg om Dodge minivaner, men disse er i alle fall leaset av Apple. De er også utstyrt med en del merkelig utstyr på taket, med kameraer og andre sensorer, samt noe som ser ut til å være koblet til et av hjulene. Se video nederst i denne saken.

Dersom du tror at dette ikke fører til ville spekulasjoner tar du helt feil, og når anonyme kilder i Apple skal ha uttalt at «nå skal Tesla få konkurranse» eksploderer det naturlig nok. Det ser så absolutt ut til å være et hemmelig prosjekt de jobber med, men det er alt for tidlig å si noe sikkert om hva de driver med, eller om det kommer til å bli noe av.

Det som er sikkert er at Apple sitter på mye spennende teknologi som også er anvendelig i bilbransjen, som for eksempel batteriteknologi, elektronikk, GPS, glassutforming, og de er utvilsomt svært erfarne med store produksjonslinjer og tilhørende økosystemer. Brukervennlighet står alltid i sentrum, og her kunne de nok også hatt noe å tilføre denne bransjen. En selvkjørende Apple-bil hadde nok vært spennende for mange.

Personlig tror jeg nok neppe vi får se en Apple-bil med det første, men jeg utelukker ikke at de kan ha planer for fremtiden. Ressurser har de også. Det er dog like sannsynlig at de jobber med en «street view»-funksjon til kartene sine, eller at de forsker på teknologi som kan bli en del av CarPlay eller andre ting.

Når det er sagt skal jeg ikke legge skjul på at det pirrer nysgjerrigheten min når Tesla bekrefter at Apple har gått hardt inn for å rekruttere ingeniørene deres, Reuters melder om at Apple jobber med selvkjørende biler, og Wall Street Journal kan fortelle at Apple har flere hundre ansatte som jobber med et elektrisk fremkomstmiddel.

Fortsettelse følger helt sikkert. Hva tror du Apple pønsker på?

Se video av den merkelig utstyrte bilen her: