Jeg har prøvd meg som spåmann igjen, og spår hva som skal skje i løpet av året vi nå har tatt fatt på. Det er mer eller mindre kvalifisert gjetting, og enkelte saker er mer sikre enn andre. De ulike spådommene er derfor «gradert» etter trolighetsfaktor. Det ser absolutt ut til å bli et hektisk og spennende eple-år.

 

Apple Watch

applewatchinvisÅrets store nyhet fra Apple blir ganske sikkert Apple Watch. Den etterlengtede klokka er ikke lenger et rykte, den har blitt introdusert, og Apple har sagt at den skal i salg «tidlig i 2015». Litt vag på tidspunktet der altså, men mest sannsynlig er tidsintervallet «sent februar til juni» mest aktuelt. Det spørs nok hvor mange bugs og småproblemer Apple har når de nå er i ferd med å legge siste hånd på verket. Personlig er jeg spent på om de får den i salg i hele verden med det samme, eller om de begynner med USA og enkelte av de andre store landene. Jeg tipper, dessverre, at vi må vente litt ekstra her i Norden, men det gjenstår altså å se. Mitt tips er mars i USA og juni i Norge.

Trolighetsfaktor: Bekreftet.

Tidsperspektiv: Første halvdel av 2015.

 

Apple TV

appletvDenne lille TV-boksen har vært uforandret lenge, samtidig som det har vært ganske mye rykter rundt den. Det er ventet en ny Apple-TV med støtte for Siri, App Store, spill og kanskje noe annet spennende som vi ikke har tenkt på. Det ryktes også at de prøver å få den tettere integrert mot kabelselskapene, men at det er vanskelige forhandlinger. Mest sannsynlig vil det ikke spille noen stor rolle for oss i Norge uansett.

Om de kommer til å gjøre noe med Apple-TV i år er ikke så godt å si, men dersom de gjør det er momentene jeg akkurat listet opp de mest aktuelle oppdateringene. Personlig tror jeg at de kommer til å oppdatere i år, og at det også kan sees i sammenheng med Apple Watch og integrasjon der.

Trolighetsfaktor: Ganske sannsynlig.

Tidsperspektiv: I løpet av 2015.

 

iPad Air Plus

ipadfamilyDet går mye rykter om at det skal komme en type iPad, som i media blir kalt både iPad Pro og iPad Air Plus. Dette er ventet å være en stor iPad med litt over 12-tommers skjerm, og kraftige komponenter som skal gjøre bruker i stand til mer avansert og raskere bruk enn på en vanlig iPad.

Jeg tror det er noe i disse ryktene, og at vi vil få se en slik iPad. Trolig også i 2015. Jeg tipper de vil kalle den iPad Air Plus, men alt dette blir som vanlig spekulasjoner. Hvis den kommer i år så blir det mest sannsynlig i tidsrommet juni-november, selv om jeg heller ikke hadde blitt veldig sjokkert om de hadde lansert den i løpet av våren.

Trolighetsfaktor: Ganske sannsynlig.

Tidspespektiv: Siste halvdel av 2015.

 

Macbook Air Retina

macbookairMye tyder på at Apple vil lansere en ny «ultraportabel» bærbar Mac med retina-skjerm. Retina har gått sin seiersgang både på andre Macer og på iPhone og iPad, og det virker helt klart naturlig at Macbook Air er det neste som står for tur. Dette er veldig populære Macer, og en retinaskjerm vil selvsagt gjøre dette produktet enda mer attraktivt. Veldig mange rykter peker også på en slik Mac, men det blir spennende å se hvordan de kommer til å gjøre det. Det spekuleres i om det vil bli en liten 12-tommer, i ulike farger, tynnere enn tidligere og med ny touch-pad. Det blir også spennende å se om den eksisterende Air-serien blir byttet ut med nye retina-modeller, eller om de kommer til å leve side om side for en stund.

Trolighetsfaktor: Sannsynlig.

Tidsperspektiv: Første halvdel av 2015.

 

Macbook Pro

Trolig blir alle disse modellene oppgradert i løpet av 2015. Macbook Pro vil helt sikkert få en raskere prosessor, men det kan også hende at de gjør oppdateringer på designet, siden det har vært uforandret i flere år nå.

Trolighetsfaktor: Sannsynlig

Tidsperspektiv: Høsten 2015.

 

iMac

Når det gjelder iMac så er det aktuelt med både en hastighetsoppgradering og ikke minst en 21-tommer med retinaskjerm. Det første ser jeg på som nesten helt sikkert, mens ny retinamodell er litt mer usikkert.

Trolighetsfaktor: Sannsynlig

Tidsperspektiv: Høsten 2015.

 

Mac Pro

Siden ingen ting ble gjort med denne i 2014, tyder mye på at det vil komme en oppgradering i løpet av 2015. En raskere og bedre maskin i samme design, mest sannsynlig.

Trolighetsfaktor: Sannsynlig.

Tidsperspektiv: I løpet av 2015.

 

iPhone, iPad, iOS og Mac OS.

Det kommer høyst sannsynlig nye iPhones og iPader også i år. Det er også ventet at Apple følger samme rutine som tidligere. De vil vise frem iOS 9 og Mac OS 10.11 i juni og lansere systemene på høsten. Da vil det også komme ny iPhone og ny iPad, og i år, mest sannsynlig «S»-modeller. Raskere og bedre, men med samme design som tidligere.

Trolighetsfaktor: Svært sannsynlig.

Tidsperspektiv: Høsten 2015.