Apple viste frem nyheter i kveld, og som ventet var det denne gangen duket for nye iPader. En ryktet iMac Retina fikk vi også se, og det ble mye fokus på iOS 8 og OS X Yosemite. Sistnevnte blir tilgjengelig i dag, som en gratis oppgradering via App Store. Stas!

iPad Air 2 og iPad Mini 3

Personlig synes jeg ikke det var fryktelig mye spennende med de nye iPadene. De er i grunn akkurat som ventet; tynnere, raskere og bedre, med gullfarge og touch-ID. Helt greit, og de nye er sikkert fantastiske å bruke. Selv har jeg en iPad Air, og jeg ser virkelig ingen grunn til å oppgradere til den nye. Dette er nok et klassisk eksempel på evolusjon, snarere enn revolusjon.

iMac Retina

Mange har ventet på en iMac med retina-display, og ryktene har vært mange. Endelig kom den også, og den ser virkelig lekker ut. Det vil si, utseendet er akkurat som det har vært, men skjermen ser ut til å være fantastisk. Gleder meg til å prøve den, selv om det alltid er skummelt å prøve slike ting. Jeg har nemlig ikke tenkt til å bytte ut Macen min. Retina-skjermer er fremtiden også for stasjonære Macer, og denne er først i klassen. Skjermen er en 5k skjerm, med nesten 15 millioner pixler, noe som er ganske vilt. Prisen er også ganske høy, og den begynner på 21.990,- Selv om det er mye penger, er det faktisk valuta for pengene da skjermpaneler, med eller uten Mac, i denne klassen gjerne koster mye. Det blir nok vesentlig billigere om et år eller to. 🙂 Forøvrig synes jeg at Apple har vært litt små-gniene når det gjelder både ram og harddisk, men det er nok i et forsøk på å holde prisen nede.

Se videoen nedenfor dersom du vil se den nye maskinen, og ikke minst hva som er så spesielt med den nye skjermen.

 OS X 10.10 – Yosemite

Det er ingen nyhet at Apple slipper en oppdatering av OS X i høst, men den store nyheten er at den skal komme i dag. Siden det fortsatt er ganske tidlig på dagen i California, kan vi nok regne med at det fort blir «i natt» for oss i Norge. Jeg gleder meg i alle fall til å prøve ut Yosemite, og jeg vil selvsagt komme tilbake med flere detaljer rundt det.