Den mest spennende, og kanskje mest etterlengtede, nyheten fra Apple denne uken var helt klart Apple Watch. At det kom en klokke var ikke uventet, og mange har ventet i spenning på denne. Navnet ble ikke iWatch, som mange hadde ventet, men altså Apple Watch. Det høres jo ganske bra ut det også.

Selve klokken så veldig lekker ut. Det er vanskelig å si noe om hvordan det føles å ha den på seg, å ta på den, og så videre, men det ser ut til å være upåklagelig Apple-håndverk. Det ser gjennomarbeidet ut, og materialkvaliteten ser også meget bra ut på bilder og video som de viser frem. Personlig synes jeg også mange av de ulike klokkeremmene ser veldig bra ut, og man kan kombinere farger og materialer, med de tre ulike utførelsene; Apple Watch, Apple Watch Sport og Apple Watch Edition. Førstnevnte blir en slags standardutgave med safirglass og rustfritt stål, mens sportsutgaven blir i aluminium og en annen type glass for å spare vekt. Edition blir det dyreste alternativet, da denne er i gull. Klokken kommer også i to størrelser; 38 og 42mm.

Rent bruktsmessig har Apple utviklet et eget OS, og en egen kontrollenhet på siden av klokken som de kaller «Digital Crown». Denne kan man zoome ut og inn, og gjøre valg med, og den ser litt ut som et tradisjonelt kontrollhjul på siden av klokka. Apple Watch har også en trykksensitiv skjerm, som merker hvor hardt du trykker. Sammen med Siri blir dette måten man kontrollerer den på, og derfor håper jeg at vi snart også får snakke med Siri på norsk. Det blir enklere å sende meldinger med klokka da.

Telefonen er utstyrt med en rekke sensorer, og sammen med iPhone kan man gjøre veldig mye her. Det er stort fokus på helse og fitness, på GPS, notifications, og ikke minst samhandling med andre. Man kan sende hverandre «taps», der man kan prikke på skjermen på klokka, så kjenner mottakeren at det prikker på deres arm, og man kan sende meldinger, små tegninger og så videre. Det er litt spesielt, men man kan faktisk også sende pulsen sin til mottaker, ved hjelp av den innebyggede pulsmåleren. Den kan det blir morsom å teste på en spennende hockeykamp. 🙂

Foreløpig vet vi ikke noe om pris, annet enn at den skal koste fra 349$. Det vil nok si cirka 3000 NOK når vi får den her hos oss. Akkurat når vi er får den er også et åpent spørsmål. De sa at den skulle komme tidlig neste år. Da satser vi på en verdenslansering, slik at vi kan slå kloa i den uten å måtte reise til det store utlandet. 🙂