I morgen er en av årets store dager for Applefolket. Apple har en av årets store samlinger, World Wide Developer Conference, og i den anledning skal de ha en av sine berømte Keynotes – en visning av nyheter, og gjerne nye produkter og teknologier, for media og teknologifolk verden over. Siden dette er WWDC kommer nok mye til å handle om programvare. Men programvare kan jo være svært spennende.

 

I forkant av slike ”events” dukker det alltid opp en rekke rykter. Noen av dem er realistiske, andre er optimistiske, mens andre igjen mangle litt bakkekontakt. Ofte kan man derfor spekulere seg frem til hva Apple skal vise frem, før det er offisielt. Apple flinke til å holde på hemmeligheter, så det hender også at vi får se noe som er totalt uventet. Kanskje blir det slik i morgen?

Jeg har her satt opp hvilke rykter og nyheter jeg tror kommer til å slå til i morgen:

 

Bekreftet

iOS 7 og Mac OS 10.9.

Apple har allerede bekreftet at de skal vise frem nye versjoner av sitt OS både for iPhone/iPad og for Mac. I år er det kanskje litt ekstra spennende å se hva som skjer på denne fronten, siden Jonathan Ives har tatt over utviklingsansvaret for iOS. Han er kjent for minimalistisk design, og står bak mange av Apples legendariske hardware design. Det er derfor ventet at vi får se et litt nytt visuelt uttrykk i iOS fremover. Kanskje er det også lov å ønske seg en overhalet karttjeneste, eller hva med Siri på norsk? Vi får se.

På bannerne for iOS og Mac OS som de allerede har hengt opp i messeområdet, ser det også ut til en minimalistisk stil, med tynne fonter og lite tekst. På Mac OS bildet er det et vann-tema. Er vi på vei bort fra verdensrommet?

ios7

macosx

 

Sannsynligvis

Nye Macbook Pro og Macbook Air

Det ser svært sannsynlig ut at vi får nye bærbare maskiner i morgen. Her kommer det nok ikke til å skje noen stor revolusjon, men det ser ut til at man beholder dagens design og formfaktor, men oppgraderer interne komponenter, slik at de nye modellene skal være raskere. Det ryktes om nye Haswell-prosessorer, full-HD webkamera og bedre trådløse kort. Dette virker svært sannsynlig.

Dette ryktet underbygges av at de har lekket ut det som angivelig skal være produktnummer for de nye modellene.

 

Kanskje

iRadio.

Det ryktes at Apple skal komme med en ny gratis musikk-streaming-tjeneste som skal hete iRadio. Her er det mye som er uvisst, men det skal være snakk om streaming, og visstnok har man fått med alle de store plateselskapene de siste månedene, og faktisk dagene. Hvordan Apple har planlagt å posisjonere dette i forhold til sin iTunes-butikk, og hvordan det kommer til å virke, vet vi ikke stort om, men det blir spennende å følge med på dette. Det er gode muligheter for at vi får vite mer i morgen.

 

Kanskje ikke

Nye Mac Pro.

Det er et stort behov for en ny Mac Pro. Apple har også bekreftet at det kommer i 2013. Jeg tror derimot ikke at vi får se det i morgen.

 

Neppe.

iWatch.

Mange venter på en Apple-klokke, og jeg tror helt garantert at dette er noe som er under utvikling. Jeg føler meg nesten like garantert sikker på at vi ikke får vite noe om dette i morgen.