Kurs

Jeg tilbyr en rekke kurs i mange ulike temaer. Jeg er svært fleksibel, og kan skreddersy et opplegg for akkurat deg eller ditt firma. Dette kan være alt fra nybegynnerkurs til mer avanserte innføringskurs. Hvis du vil kommer jeg hjem til deg og holder 1-til-1 praktisk opplæring, eller jeg kan besøke firmaer, foreninger eller andre grupper for å gi undervisning der.

Det er mange mulige temaer jeg kan holde kurs i, og her har jeg lagt opp noen populære eksempler.


Nybegynnerkurs Mac

Alle Macer er utrolig smidige og brukervennlige datamaskiner. Apple har utviklet et system som er utrolig intuitivt, og som gjør at vi brukere skal få en mest mulig smertefri datahverdag. Dette har de utvilsomt lyktes svært godt med.

Det er alikevel helt normalt at nye brukere sitter igjen med en del spørsmål. Det er mye som er nytt, og ikke alt sier seg selv. Er du ny eller uerfaren Mac-bruker så er dette kurset for deg. Her begynner jeg fra starten av og viser deg grunnleggende funksjoner og prinsipper som gjelder for din Mac. Jeg vil også vise noen enkle «tips og triks» som gjør at du skal få mest mulig ut av din Mac.

Målsetting: Du skal komme raskt i gang, føle deg trygg og ha mest mulig moro med din Mac.


Jobb effektivt med Mac

Apple lager datamaskiner med mange innebygde hjelpemiddel og en rekke smarte løsninger. Alt er tilrettelagt for at vi skal jobbe mest mulig smertefritt og effektivt, enten det gjelder daglige gjøremål, kontorarbeid eller underholdning og spill.

Alikevel er det utrolig mange ulike måter å gjøre ting på. Det finnes rett og slett mange veier til samme mål. I dette kurset hjelper jeg deg med å finne det metoden som er mest effektiv for deg, slik at du vil få en enda bedre Mac-opplevelse enn tidliger.

Dette kurset er populært hos bedrifter og brukere som arbeider produktivt, og det anbefales til alle som bruker Mac daglig.

Målsetting: Du skal arbeide mer effektivt – enten det er jobb eller hobby.


iWork – Produser profesjonelle dokumenter

Ønsker du å kunne produsere mer profesjonelle og kreative dokumenter, men mangler kompetansen til å gjøre det? Da er dette kurset noe for deg. Jeg vil her gi en innføring i iWork-programvaren fra Apple, og vise hvordan du kan benytte profesjonelle maler som vil imponere dine samarbeidspartnere og venner.

Programpakken iWork er Apples svar på Office, og den består av skriveprogrammet Pages, presentasjonsverktøyet Keynote og regnearket Numbers. Denne programvaren er et særdeles friskt alternativ som flere burde få øynene opp for, da resultatene blir meget imponerende.

Hovedfokuset i dette kurset velger du som kunde selv, men de mest populære temaene er produksjon av tekstdokumenter og ikke minst presentasjoner. I iWork er det også mulig å lage invitasjoner og brev, plakter, regnskap, medlemsregister, CVer og mye mer. Fortell meg dine ønsker, så vil jeg skreddersy et opplegg for deg.

Målsetting: Du skal kunne produsere digitale dokumenter raskere og med høyere kvalitet enn tidligere.


Bildebehandling med iPhoto

Er du glad i å fotografere, men ikke like flink til å ta vare på bildene dine? Dette er en veldig vanlig problemstilling innen digitalfoto, og dette kurset hjelper deg med å løse problemet.

Det er nemlig veldig gøy å ta bilder, men for mange føles selve bildebehandlingen som en jobb. Slik trenger det ikke å være. Så fort man har lært seg å beherske iPhoto så får man en rekke hjelpemidler og fortrinn som gjør at bildebehandlingen blir både morsom og effektiv.

I dette kurset tar jeg for meg organisering og oppbevaring av bilder, hvordan man enkelt kan redigere dem, og hvordan du på best mulig måte kan dele bildene, enten det er som en kalender, en bildebok, eller rett og slett på en USB-minnepinne. Sammen ser vi på spennende løsninger som ansiktsgjenkjenning, kart-tjenester og lysbildefremvisning.

Målsetting: Du skal kunne forbedre, dele og ikke minst bevare dine digitale bilder.


Rediger filmer med iMovie

Jeg viser deg hvordan du raskt og enkelt kan redigere dine digitale filmer med et utrolig godt resultat. iMovie-programvaren medfølger på alle Macer, og det er et kraftig program med mange muligheter som de fleste går glipp av.

I dette brukervennlige programmet er det nemlig avanserte funksjoner som bildestabilisering, fargejustering, lydjustering, flere videospor, samt en rekke animasjoner og effekter. Det aller beste er alikevel hvor effektivt man kan jobbe med denne programvaren når man lærer seg spillereglene.

Når din film er ferdig klippet og klar til å vises frem har du også en rekke muligheter. Ønsker du å legge filmen på Youtube, på din nettside eller brenne den over på en DVD med iDVD-programvaren? Dette er ikke noe problem, og jeg viser hele prosessen fra filmen ligger på kameraet til den er ferdig publisert.

Målsetting: Du skal kunne ta filmen fra kamera til ferdig produkt, og ha det moro samtidig.


iPad

Denne utrolige enheten har tatt verden med storm og nærmest blitt et fenomen. Med iPad bruker vi internett og e-post på en helt ny måte, og datahverdagen har blitt veldig mye enklere for veldig mange mennesker. Og kanskje best av alt – det er gøy.

I dette kurset vil du få kunnskapen du trenger for å få mest mulig ut av din iPad. Jeg viser oppsett og innstillinger som gjør at iPad funker akkurat som du ønsker det, og alle de små triksene som gjør at alt føles riktig fra første stund. Sammen vil vi også se på de utallige mulighetene du får med Apps – nytte-programmer, spill og underholdning som du enkelt kan ta i bruk og få glede av. Kurset vil naturligvis bli tilpasset ditt kunnskapsnivå og skreddersydd etter dine ønsker.

Målsetting: Du skal få utnyttet mulighetene til din iPad 100%.