Apple har allerede vist oss Mountain Lion, og lovet oss en release i Juli. Med andre ord kommer det til å skje denne uken, og det ser ut til at onsdag er den store dagen. Det er knyttet litt spenning til om vi også får ny maskinvare, men det er jeg ikke like sikker på. Sannsynligvis får vi svaret på også dette på onsdag, og det er nye iMacer som er mest aktuelt.

Det er en del spennende ting i «Mountain Lion»-oppdateringen, og OS X nærmer seg stadig brukeropplevelsen vi får på iPad og iPhone. Enhetene smelter langsomt sammen.

 

Av det nye vil jeg trekke frem iMessage, meldingstjenesten fra iOS, samt Notification Center, Reminders, AirPlay og Gamecenter. Det er også mye annet snacks. Facebookintegrasjon er på vei, og kommer i løpet av høsten. I stedet for at jeg skal beskrive alt vil jeg anbefale videoen nedenfor for å få en forhåndstitt på hva vi kan vente oss:

 

 

Selv om det er mye nytt og spennende, og jeg personlig kommer til å oppdatere med det samme, kan det være lurt å vente litt. Ved slike oppdateringer kan man støte på problemer med printere og tilbehør, bugs som må rettes opp og lignende, så det kan være lurt å la andre (som f.eks. meg) være prøvekanin.

Mountain Lion blir tilgjengelig på App Store, og kommer til å koste ca. 100 kroner. Dersom du har kjøpt ny Mac på eller etter 11. juni får du oppdateringen gratis ved å gå til følgende side.

Det lønner seg å ta backup, og sist sommer skrev jeg en oppgraderingsguide. Denne gjelder også denne gangen. Klikk her for å lese mer.