Jeg har gått gjennom søkeord som har gitt treff her på machjelpen.no, og jeg ser da raskt at det er en del søk som går igjen. Mange av de som søker har et eller annet problem som de ønsker å løse. Jeg har her prøvd å svare på noen av de mest vanlige problemstillingene.

Hva er iCloud?
iCloud er en nett-tjeneste fra Apple som lar deg synkronisere enhetene dine, ta backup og mer til. Det skal være med på å fjerne behovet for kabler i hverdagen, og det liker vi jo!? Dette har jeg også skrevet en artikkel om. Klikk her for å lese om det.

Norsk ordbok
Mange vet ikke om det, men det er faktisk mulig å legge inn norsk ordliste på Mac. Klikk her for å lese hvordan du får det til.

Ny iPad 3
Som vanlig når det gjelder Apple går det mye rykter. Mye tyder på at det kommer en iPad 3 med ny skjerm, kraftigere prosessor og helt sikkert mer, etter jul en gang. Jeg tipper februar, men det er aldri godt å vite.

iWork eller Office
Dette er et interessant spørsmål. Begge programpakkene har sine styrker og svakheter. Generelt sett vil jeg anbefale iWork til presentasjoner og tekstbehandling med layout. Pages, som er skriveprogrammet i iWork, er veldig godt når du vil få tekstdokumentene dine til å se bra ut. Presentasjonene du lager i Keynote overgår Powerpoint på nær sagt alle områder. Alle disse programmene har full støtte for officeformater, og det funker stort sett bra.

Office på sin side har sin styrke i formater og at det er en standard som alle der ute bruker. Word har også meget gode ordlister, grammatikk og så videre. Excel er et fantastisk program, og selv om det kanskje er litt vanskeligere enn Numbers, så er det Office som gjelder hvis du skal bruke regneark mye.

Egne sanger som ringetone til iPhone
Det er fullt mulig å bruke sine egne sanger som ringelyd på iPhone, men det krever at du ordner det på Macen/PCen først. Klikk her for å lese hvordan..

Apples nye hovedkvarter
Jeg har tidligere skrevet om Apples planlagte nye hovedkvarter. Klikk her for å lese mer om det.

Backup før Lion
Ja, du bør så absolutt ta backup før du oppgraderer til Lion. Du bør generelt sett ALLTID ta backup. Det skal mye til at det går galt når du oppgraderer, men du kan aldri være helt sikker så ta backup først. Klikk her for å se det jeg har skrevet om oppgradering til Lion tidligere.

Gratis meldinger iOS5 (iMessage)
Ja, du kan sende gratis meldinger med iOS5, men det krever at den du sender meldinger også har iOS5 på sin enhet. Meldingen sendes da som data over internett. Det betyr at i trådløse nett er det helt gratis, og på 3g er det tilnærmet gratis. Får du blå «snakkebobler» når du sender meldingen så er det en iMessage-melding. Dette virker mellom alle iOS-enheter.

Jeg vil snart svare på andre spørsmål. To be continued…