Bruk egne sanger som ringetone på iPhone

Bruk egne sanger som ringetone på iPhone

Dette er en kjapp guide til hvordan du kan bruke sangene dine som ringelyd på iPhone. Det er litt merkelig at Apple ikke har åpnet for denne muligheten i iOS, men du kan med enkle grep lage din egen ringelyd i iTunes 10. Slik går du frem:

 

1. Finn sangen du vil bruke.

Åpne den i iTunes og finn ut hvilken del av sangen du ønsker å bruke som en ringetone. Noter deg sekundene på når du vil ringelyden skal begynne og slutte. Det er maks 40 sekunder du kan bruke.

 

 

2. Avgrens sangen til ønsket del.

Høyreklikk på sangen i iTunes, og velg «vis info». Her skal du klikke på fanen «valg», og du kan skrive inn starttid og stopptid som du ønsker å benytte. Klikk så OK.

 

 

3. Lag  en ny ringetone-fil.

Dette gjør du ved å høyreklikke på sangen i iTunes og velge «Lag AAC-versjon». Du vil nå få en ekstra sang iTunes som kun inneholder partiet mellom starttid og stopptid fra punktet over. Høyreklikk så på filen igjen, og velg «Vis i finder». Finner du ikke den nye filen kan du søke den opp ved hjelp av søkefeltet oppe i høyre hjørne i iTunesvinduet.

 

 

4. Bytt navn på filen i Finder

Når filen vises i Finder-vinduet kan du bytte navn på den. Klikk på ikonet, og så på det eksisterende navnet for at teksten skal bli marker. Gi ringetonen et nytt navn, og ikke minst forandre det som står bak punktum. Der står det nå .m4a og du må forandre til .m4r. Du vil bli spurt om du ønsker å endre filendelsen. Velg da «Bruk .m4r».

 

 

5. Få ringetonen tilbake til iTunes.

Dete er veldig enkelt. Du kan bare dobbeltklikke på ringetonen i Finder, og den vil da åpne seg i iTunes og være lagret som en ringetone. Neste gang du synkroniserer din iPhone vil den være tilgjengelig også der. Nyt den nye og freshe ringetonen din! Hurra!

PS: Husk å forandre tilbake start/stopptid på sangen din iTunes. Den ekstra «kortversjonen» du har opprettet, og som du nå har i tillegg til den nye ringetonen, er det bare å slette.

Får du problemer eller har spørsmål så er det bare å skrive en kommentar under, så skal jeg love å svare raskt. Fremgangsmåten er lik på windows, men der er det kanskje litt annen ordlyd på noen av valgene. Skumle greier. :-)

62 Kommentarer

 1. Hei!

  Jeg har fulgt alle trinnene dine for å lage ringetone til min iphone 4s. (bruker pc) og ringetonen er nå lagret under «toner» på min iphone. Problemet er at jeg ikke får den op på min telefon. Hva må jeg gjøre?

  Mvh Line

  Reply
  • Hei Line!

   Hvis sangene dine legger seg som ringetone i iTunes, men ikke på iPhone er det mest sannsynlig for at synkronisering av ringetoner ikke er slått på. For å gjøre dette kobler du iPhone til din PC, åpner iTunes og klikker på iPhone i menyen til venstre.

   Du vil få opp en rekke faner over et bilde av dine iPhone+++. På en av disse fanene står det «Ringetoner». Klikk på denne fanen og kryss av for automatisk synkronisering av alle ringetoner. Klikk så «bruk» nede i høyre hjørne så tror jeg du er i gang.

   Hilsen Simon

   Reply
   • Jeg har også problemer med å få opp ringetoner jeg har lagt inn og sykronisert på min iPhone 4. Har prøvd alt du nevner over her, men fungerer fortsatt ikke!

    Reply
    • Hei Håkon! Forsikre deg om at du har ikke ha to versjoner av ringetonen i iTunes. Du skal ha en m4r-versjon, og det er denne du skal beholde. Slett den andre. Etter at den andre er slettet kan du slå av synkronisering av ringetoner. La telefonen synkronisere seg, og slå på ringetoner på nytt.

     Håper dette hjelper!

     Reply
   • Hei!

    Hos meg kommer ikke den fanen opp :)

    Reply
 2. Hei.
  Jeg hva gjør jeg hvis jeg ikke får opp «vis i finder» på itunes?

  Reply
  • Hei Jenta!

   Da tipper jeg du bruker Windows og ikke Mac!? I såfall skal det stå «Vis i Windows utforsker» eller noe som ligner veldig. :-)

   Si ifra hvis du fortsatt ikke finner det.

   Hilsen Simon

   Reply
   • Hei, jeg har kommet så langt som til Windows utforsker, men forstår ikke helt hvordan jeg skal komme meg videre der i fra, jeg har fått endret navn, men ikke filtype

    Reply
 3. får ikke opp fanen «ringetoner» hva gjør jeg dA?

  Reply
  • Hei!

   Bruker du Mac eller PC? Forsikre deg om at ringetoner er slått på i iTunes. På Mac klikker du på «iTunes» og «Valg», på PC er det «Rediger» og «Innstillinger». Under fanen generelt kan du slå på ringetoner. Disse skal da ligge i menyen til venstre i iTunes, og fanen skal dukke opp under iPhone-synkronisering.

   Reply
 4. Hei
  Mener jeg har prøvd alt som er beskrevet ovenfor. Har PC. Har krysset av for «tones». Kjøpte en sang som la seg i iTunes både i fanen «kjøpt» og «musikk», men ikke under «tones». Høyreklikket på sangen og satt opp intervall på under 30 sek. Lagde deretter en AAC fil og viste deretter filen i Windows utforsker, hvor jeg ga den riktig etternavn. Synket deretter med iPhonen, men filen dukker ikke opp under lyder.

  Trenger hjelp,- dette gjør meg sprø!

  Reply
 5. hei!
  Jeg har laget ringetone-fil og gjort alt som er skrevet ovenfor, men ringetonen havner fortsatt ikke under «toner» på Itunes, og derfor heller ikke under toner på Iphonen. Hva er galt?
  Takk på forhånd :)

  Reply
  • Jeg har ikke prøvd dette men funker det på alle iPhonen eller bare på iPhone 4/4s

   Reply
 6. Hei! Kommer opp at filen er for lang, men den varer kun i 38 min.. hva skal jeg gjøre?

  Reply
  • Hei! Kommer opp at filen er for lang, men den varer kun i 38 sek.. hva skal jeg gjøre?

   Reply
 7. Hei!
  Jeg har gjort alt som er beskrevet ovenfor, det kommer til og med opp «toner» under min iphone osv, men når jeg går inn på telefonen så er ikke min valgte sang der..
  Dette gjør meg sprø. Siste gang jeg har iphone. For et tåpelig påfunn av de folkene der altså.

  Reply
 8. Fant plutselig ut av hva jeg gjorde feil! Hihi! Tusen takk!

  Reply
  • Hva gjorde du feil??? Jeg har akkurat samme problem som du. Blir gal av dette1

   På forhånd takk for svar.

   Reply
 9. Hei hei

  Jeg får og opp at filen er for lang om den er 40 sek eller 20 sek lang??? Og når jeg laget første sangen så blei d noen minutter litt for lang. Men nå, etter jeg har trykket AAC-versjon kommer det ikke opp om jeg kan bruke m4r filen??? Den kom bare opp første gangen jeg skulle gjøre d???

  Reply
 10. hei!
  Jeg har laget ringetone-fil og gjort alt som er skrevet ovenfor, men ringetonen havner fortsatt ikke under «toner» på Itunes, og derfor heller ikke under toner på Iphonen. Hva er galt?

  Reply
  • Prøv å slette filen fra iTunes før du importerer den på nytt. Eventuelt kan du prøve å gi den et helt nytt navn og importere. Det er også viktig at det er en AAC-fil i utgangspunktet, og at den er under 40 sekunder.

   -S

   Reply
   • Jeg testet litt her nå. De har gjort om litt! Flytt fila ut av «iTunes-katalogen» der den ligger i utganspunktet. Legg den på skrivebordet, og dobbeltklikk på den så vil iTunes importere den på nytt.

    Reply
    • Okeeei, det er litt over middels ja! Gruer meg til jeg skal srtate med pakking Er du ikke helt sykt hyper ne5? Jeg kjenner jeg er det allerede og jeg skal ikke reise ff8r om 14 dager Lykke til med pakkinga i hvert fall!

     Reply
   • TUUUUUSEN TAKK! da fikset det seg her i hvertfall! det fungerte etter og gjort som beskrevet, for så å slette filen på itunes, før jeg flyttet den inn på bibliotek igjen, da la den seg under toner, og inn på tlf; en ny ringetone!! :)

    Reply
 11. Hei. Jeg har en Macbook Pro som er rundt 1 halvt år gammel. Jeg har brukt Safari siden jeg fikk den og alt har fungert greit. Nå i det siste (den siste uka) har jeg fått problemer med å lukke fanene. På alle faner pleier det å være et kryss, eller oppstå et kryss når man kjører pila over fanen der krysset skal dukke opp.. men det skjer ikke nå lenger. Det går heller ikke ann å avslutte hele Safarien oppe i venstre hjørne, eller trykke «Esc-knappen» eller velge tvungen avslutning….. så fanene jeg åpner, får jeg aldri lukket, med mindre jeg lukker hele vinduet med alle fanene. Noen som vet hvorfor?

  Reply
 12. Hei! Er det ikke mulig å gjøre det inne på iphone? Jeg har lastet ned sanger fra itunes, og de skulle automatisk blitt tingetoner. Iogmed at jeg gjorde det inne på «ringetoner». Det sto » kjøp flere ringetoner», men sangene blir bare vanlige sanger? Hva kan jeg gjøre?

  Reply
 13. Hei, jeg kan ikke finne når jeg høyreklikker på sangen igjen (punkt.3.) hvor det skal stå «vis i finder», men kan ikke finne det, står vis i windows utforsker, eller vis i spilleliste???

  Reply
 14. Jeg har windows og får ikke til å ordne sangen fra .m4a til .m4r, har prøvd på mange forkskjellige måter, men får det ikke til å endre seg

  Reply
 15. Dette var bra! Fungerer som bare det. Godt det er noen der ute som kan det:-)
  Våge

  Reply
 16. Ingvild: Gå i utforsker. Under visning i toppen hukker du av for Filtyper. Først da kan du endre til m4r:-) Jeg oppdaget dette når fila jeg trodde jeg hadde endret hadde navnet «navn.m4r.m4a»
  Våge

  Reply
 17. Hei ! Jeg har prøvd å gå gjennom alle trinnene. men jeg har den nyeste versonen av itunes. er det de samme trinnene for det? Foreksempel: jeg finner ikke hvor det står ringe toner ??

  Reply
 18. Hei,

  Har store problemer med å få filen under «toner». Noen råd? Har ellers fulgt alle trinnene dine, men får ikke flyttet filen fra skrivebordet til «toner» på Itunes. Har mac.

  Takk for hjelp!

  Reply
 19. jeg har windows 7. å jeg får ikke endret filtype

  Reply
 20. Hei.

  Jeg har prøvd å gjøre som du skriver, ca 10 ganger nå men jeg får det bare ikke til. Jeg gjør akkuratt som du skriver.Jeg bruker Pc.
  Finner hvilke sang i itunes jeg vil bruke som ringe toner, så fortkorter jeg den til 30 sekunder, og lagrer den som AAC versjon.
  Deretter : åpner jeg den i Windows Utforsker, når jeg får den opp der endrer jeg filnavn på den. Jeg skriver .m4r etter navnet på sangen. (jeg får likevell ikke helt følelsen av at den har endret fil, fordi jeg får ikke opp bildet du har oven for med valget mellom å beholde m4a eller m4r.(jeg har også prøv å avslutte itunes etter jeg har endret navn på den og før, ved så å dobbelt klikke på «ringetonen» med nytt navn for å få den tilbake i itunes.) Men der stopper det. Jeg får «ringetonen/sangen» tilbake i itunes, men den har flere ganger ikke blitt kortere i tiden og blir heller ikke lagret som noe ringe tone, men er bare den samme som orginal sangen, bare med nytt navn.

  Hjelp meg, plis! Har prøvd så lenge nå, og begynner å bli passe gærn av å ikke få det tl!

  På forhånd takk!
  Marie

  Reply
  • Jeg har akkurat samme problem som Marie. Alt går som det skal til jeg skal endre filtypen. For det første, står det ikke .m4a – det står bare navnet på sangen, og når jeg endrer til .m4r, kommer ingen bekreftelseskrav opp. Jeg har klart å finne fram ‘toner’ som et alternativ, men filen havner ikke der når jeg åpner den i iTunes igjen. Har Windows….

   Håper på hjelp!

   Reply
   • Hei. I windows må du inn på mappealternativer og fjerne «skjul filetternavn for kjente filtyper». Framgangsmåte: http://support.microsoft.com/kb/865219/no
    Når dette er utført vil .m4a som endelse på filen :)

    Reply
 21. Hei

  Jeg har en iphone 5 med iTunes 10.7.
  Jeg har gjort som du har skrivet men hjelper ikke. Jeg har en 30 sekunders versjon av en sang jeg kjøpte via iTunes. Har konvertert m4a filen om til m4r.
  Så dobbel klikket på fila da den automatisk begynner å spille av i iTunes.
  Jeg har slettet den korte versjonen ifra iTunes, men ikke hovedfila.

  Jeg har en fane på venstre side hvor det står «Toner» men det er det ingen instillinger.
  Dersom jeg klikker på «Musikk» så får jeg opp instillinger.
  Men problemet er fotsatt på lik linje som med andre at jeg ikke får opp den nye ringetonen på telefonen!

  Er lei av de elendige orginale tonene som fulgte med telefonen. hehe

  Reply
 22. Hei!!
  Jeg så på en kommentar hvor man måtte slå på synkronisering av ringetoner. Og jeg gjorde det, bortsett fra det du sa sto (ringetoner) men hos meg Toner, og jeg startet synkresering, og ALL min musikk forsvant til faen!
  Får ikke til og legge inn musikk igjen, der det står «ENHETER» og ditt navn og iphone, det kommer ikke opp musikk, film osv. Kun Enhet!
  Hva har jeg gjort GALT???

  Reply
 23. Hei, har gjort alle punkta som står men får ikke byttet filtype for alt i veden! Har prøvd på alle slags mulige måter men det går ikke, har windows 7 :)
  Kan noen hjelpe meg? :)

  Reply
 24. Ja, jeg har samme problem som nevnt ovenfor, jeg får ikke endret filtypen i Windows utforsker. Om noen har tips til dette, hadde jeg blitt glad! :)

  Reply
 25. hei fant ut hvvordan du fikk endret filtype du må inn på verktøy og mappealternativer og trykke på vis og så på skjul filetternavn. (den skal ikke være huka av)

  Reply
 26. Hei!
  Jeg har kjøpt en ringetone på iphonen. Siden jeg kjøpte den som ringetone på iphonen trodde jeg den automatisk ville legge seg inn under ringetoner, men det gjør den ikke. Hva skal jeg gjøre for å få sangen jeg har kjøpt som ringetone? Jeg har prøvd å følge bruksanvisningen som er nevnt ovenfor, men får ikke opp AAC-versjon når jeg høyreklipper. Hva gjør jeg feil?
  Kan du hjelpe meg?

  Reply
 27. Jeg får det heller ikke til. Har fulgt ALLE prosedyrer, men den vises IKKE i ringetoner på iPhonen.
  Begynner å bli SKIKKELIG frustrert nå…..

  Reply
 28. Hei!

  Jeg har prøvd å følge «oppskriften», men jeg får kun opp valget: Lag Mp3versjon, ikke AAC-versjon. Har dette noe å si? Får den fremdeles ikke til å legge seg under «Toner» i iTunes.
  Uff, dette var ganske stress :)

  Reply
 29. Hei
  Jeg har aldri brukt så mye tid på noe som jeg i det hele tatt ikke greier å få til. Mye penger har det gått på å laste ned APPèr som skal være såååå bra også. MEN: Bare tull og lureri hele greia!!! Det er jo tydelig med alle tilbakemeldingene på det som skal være sååå enkelt, men ingen får til. Forbanna greier, utrolig irriterende….. grrrrrr….. :(

  Reply
 30. Hei!
  jeg har fått endret navn på filen of alt det.Jeg har lagt den over på Iphonen men den ligger i musikken min og jeg får ligge lagt den til som ringetone, hva gjør jeg?

  Reply
 31. det enkleste er jo å bruke garageband til dette:)

  Reply
 32. Har gjort alle trinn som dere har sagt, men får ikke opp noen fil som heter toner på Itunes, og får ikke denne som ringe tone på tlf, går som musikk selv om jeg har laget og gjort trinn for trinn som du sier.
  Hva gjør jeg feil. Har Iphone 5

  Reply
 33. Hei! når jeg går inn på valg så er det ikke mulig å stille inn stopptid og starttid? Vinduet er bare helt låst, hvordan kan jeg fikse dette?

  Reply
  • SAMME HER

   Reply
 34. Det som gjorde at det her tok en time for min del var at itunes ikke var satt til å synce toner.

  How to fix: Trykk på telefonen din i itunes->toner->huk av det åpenbare valget

  Reply
 35. Dette funker! :-)

  Først gjør som forklart, og still inn start og stopptid. Når du har åpnet sangen i finder og endret navn(.m4r.) så går du inn i itunes, filen som du ser varer i den tiden du har laget DRAR du ut på skrivebordet. Derettet sletter begge i itunes. trykk Slett til papirkurv hvis det kommer. SÅ åpner du den låten som ligger på skrivebordet. og den skal være under toner når du har iphone koblet til :D :D TAKK!!!

  Reply
 36. Jeg får ikke muligheten til å lagre som AAC-versjon KUN som mp3 fil….har dette noe å si? Jeg har Mac. Jeg får nemlig lagt den ut på skrivebordet, men ikke inn igjen som tone under iPhonen min i iTunes…. Noen som har tips om hvordan jeg får lagt den til som ringelyd?

  Jeg ser faktisk ingen lyder under toner på iTunes….

  Reply
 37. Når jeg skal trykke på vis info å så på valg så går det ikke an å trykke på noe inne på valg

  Reply
 38. Filen legger seg ikke inn i toner!?!? Hvordan gjør jeg det??

  Reply
 39. heii eg gjorde alt og alt gikk fint sangen er på 30 sek men komemr forsatt ikke på toner med ringelydene, eg har iPhone 5 s ka skal eg gjør

  Reply
 40. Jeg klarer ikke finne den siste trinnet hvordan finner jeg der jeg kan skifte navn?

  Reply
 41. Hei
  Har gjort alt unntatt å legge sangen inn på iphone4s. finner ikke sangen på iphone noen plass
  ivi

  Reply
  • Oppfølging…..Sangen er lagret på itunes og jeg har fulgt anvisning til siste punkt, men får den altså ikke opp på iphone4s. Har også synkronisert mob mot mac. Har brøvd å dra sangen over iphone symbolet, men den faller tilbake til finder, men er også lagret under «toner» på Mac

   mvh
   ivi

   Reply
 42. Excellent beazt ! I wish to apprentice even as you amend your website, how could i subscribe for a blog website?
  The acdcount aided me a appropriate deal. I had been a
  little bit acquainted of this your broadcast offered brilliant clear idea

  Reply
 43. Heii! jeg har ett problem med å legge låten inn som ringetone, jeg har fått låten inn på mobilen, men går ikke ant å legge den til som ringetone? Hvordan gjør jeg det???

  Reply
 44. Jeg har allerede lastet ned den sangen jeg vil ha fra iTunes og til min iPhone men der er det ingen funksjoner på hvordan man lager den til egen ringetone? for å slippe å kjøpe denne på nytt,hvordan blir fremgangsmåten da???

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Førsteinntrykk av iOS 5 | Machjelpen - [...] og twitter-integrasjon, og så videre. Og da har jeg ikke en gang nevnt at du nå endelig kan ha …
 2. Svar på vanlige spørsmål | Machjelpen - [...] sine egne sanger som ringelyd på iPhone, men det krever at du ordner det på Macen/PCen først. Klikk her for å …

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>