Dette er en kjapp guide til hvordan du kan bruke sangene dine som ringelyd på iPhone. Det er litt merkelig at Apple ikke har åpnet for denne muligheten i iOS, men du kan med enkle grep lage din egen ringelyd i iTunes 10. Slik går du frem:

 

1. Finn sangen du vil bruke.

Åpne den i iTunes og finn ut hvilken del av sangen du ønsker å bruke som en ringetone. Noter deg sekundene på når du vil ringelyden skal begynne og slutte. Det er maks 40 sekunder du kan bruke.

 

 

2. Avgrens sangen til ønsket del.

Høyreklikk på sangen i iTunes, og velg «vis info». Her skal du klikke på fanen «valg», og du kan skrive inn starttid og stopptid som du ønsker å benytte. Klikk så OK.

 

 

3. Lag  en ny ringetone-fil.

Dette gjør du ved å høyreklikke på sangen i iTunes og velge «Lag AAC-versjon». Du vil nå få en ekstra sang iTunes som kun inneholder partiet mellom starttid og stopptid fra punktet over. Høyreklikk så på filen igjen, og velg «Vis i finder». Finner du ikke den nye filen kan du søke den opp ved hjelp av søkefeltet oppe i høyre hjørne i iTunesvinduet.

 

 

4. Bytt navn på filen i Finder

Når filen vises i Finder-vinduet kan du bytte navn på den. Klikk på ikonet, og så på det eksisterende navnet for at teksten skal bli marker. Gi ringetonen et nytt navn, og ikke minst forandre det som står bak punktum. Der står det nå .m4a og du må forandre til .m4r. Du vil bli spurt om du ønsker å endre filendelsen. Velg da «Bruk .m4r».

 

 

5. Få ringetonen tilbake til iTunes.

Dete er veldig enkelt. Du kan bare dobbeltklikke på ringetonen i Finder, og den vil da åpne seg i iTunes og være lagret som en ringetone. Neste gang du synkroniserer din iPhone vil den være tilgjengelig også der. Nyt den nye og freshe ringetonen din! Hurra!

PS: Husk å forandre tilbake start/stopptid på sangen din iTunes. Den ekstra «kortversjonen» du har opprettet, og som du nå har i tillegg til den nye ringetonen, er det bare å slette.

Får du problemer eller har spørsmål så er det bare å skrive en kommentar under, så skal jeg love å svare raskt. Fremgangsmåten er lik på windows, men der er det kanskje litt annen ordlyd på noen av valgene. Skumle greier. 🙂