Apple hadde Keynote i kveld, og det de viste frem var omtrent som ventet. Vi fikk detaljer om Apple Watch, de viste frem en ny Macbook med 12-tommer retinaskjerm, og litt annet snacks var det også. Apple TV går blant annet ned i pris og får «HBO Now», og ikke minst viste de frem noen spennende apps og en ny tankegang innen forskning på helse. En oppgradering av eksisterende Macbook Pro og Air fikk vi også.

Apple Watch

For å begynne med det viktigste; Apple Watch kommer til de «store» landene 24. april. Norge er dessverre ikke et av dem, og det er ennå uvisst når vi kan forvente den her til lands. I USA, UK, Tyskland, Frankrike med flere kommer den altså i april. Priser har vi også fått vite mer om, og her er spranget stort fra den enkleste sportsmodellen til 349$ til den mest ekslusive gullutgaven til 17.000$(!). Når vi regner om det til norske priser vil det bli omtrent fra 3.500 kroner til 170.000. Er det noen her som ønsker seg den dyreste? Den kommer mest sannsynlig ikke for salg i Norge, da den kun skal selges i utvalgte Apple Retail Stores. Vi har ingen slike butikker her i landet.

Den «vanlige» klokka koster fra 549$, og jeg tipper rett i overkant av 5000 kroner. For å se alle prisene, ta en titt på Apple Store (US).

Ny Macbook

Dette så helt klart ut til å være en svært lekker sak, og ryktene i forkant viser seg å stemme. Den har 12-tommer retinaskjerm, kommer i fargene sølv, gull og spacegray, og er svært tynn og elegant.

Det er mye ny teknologi som går inn i denne maskinen, og den kan skilte med et tastatur og en touchpad med helt ny teknologi. Tastaturet har store og flate taster, som sitter «strammere» enn vi er vant til, selv på Apple-tastatur. Touchpaden får ny trykketeknologi, som måler hvor hardt man trykker og gir ulike funksjoner utfra dette. Det skal også fungere helt likt å trykke på den, uansett hvor du klikker.

Det var mange andre fiffige detaljer også, og maskinen er rett og slett griselekker. Sjekk videoen her:

Legevitenskap

Her har Apple meldt seg på i et helt nytt felt, og det hørtes veldig spennende ut, det de presenterte fra scenen. Kort fortalt kan hver og en av oss bidra til forskning, rett og slett ved å bruke apper som tar nytte av iPhones mange sensorer og funksjoner. Hvis vi ønsker det, kan disse appene få data fra oss, som kan bidra til å finne ny kunnskap om sykdommer og helse. Appen vil også gi nyttig informasjon til brukeren, og man kan lære noe både om seg selv, og eventuelle diagnoser man måtte ha.

De kaller det «ResearchKit», og det vil bli tilgjengelig for alle. Se følgende video for mer info:

Macbook Air og Pro

Disse maskinene fikk rett og slett en liten «boost». Begge fikk raskere flashdisker, og Macbook Pro fikk den samme touchpaden som sitter i den helt nye maskinen. De fikk også en ny type prosessor. Helt ålreit med andre ord.

 

Var det noe du savnet fra Apple i dag? Er du sjokkert over prisen på Apple Watch Edition (den i gull)? Skriv gjerne noen ord om det nedenfor.