Denne Ukens Apps med Radio Prime og Machjelpen.no, er to Apps som jeg personlig synes er veldig underholdende og artige; Akinator the Genie og Dumb ways to die.

 

 

 

 

 

 

Artig: Akinator the Genie

Akinator the Genie er en slags lampeånd på iPhonen, som skal forsøke å «lese tankene dine». Det er riktig nok ikke så mystisk som det høres ut som, og konseptet her er at du skal tenke på en kjent person eller karakter, ekte eller fiktiv, levende eller død, og så vil Akinator stille deg spørsmål helt til den finner ut hvem du er.

Den spør da utelukkende ja og nei spørsmål, og vi kan svare «ja», «nei», «sannsynligvis», «sannsynligvis ikke» og «vet ikke». Den er overraskende smart, og finner de aller fleste du måtte finne på å teste det på. Dette er også en slager i sosiale sammenhenger.

Akinator er avhengig av å være på nett, og den er ikke oversatt til norsk. Norske personer, er det derimot mange av der.

Pris: 14 kroner

Klikk her for å laste ned Akinator the Genie

 

Spill: Dumb ways to die

Dumb ways to die er et spill som handler om å overleve hverdags-situasjoner. Her møter vi en serie mini-mini-spill, de var kanskje i 10 sekunder hver, der vi gjør enkle oppgaver. Vi samler inn ballonger, slik at figuren på skjermen ikke løper etter dem ut på jernbaneskinnene, vi klasker bort hissige vepser og pirajaer, vi passer på å ikke slippe inn skumle folk, og så videre. Disse oppgavene går fortere og fortere, så det blir vanskeligere og vanskeligere. Jo lenger man kommer, desto flere poeng får man, og man har 3 liv.

Dette spillet er enkelt, morsomt og funker fint som et spill man plukker opp og legger fra seg like raskt. Historien til spillet er også litt artig. Det begynte med en tegnefilm som viser masse dumme måter å dø på, hvor de siste måtene innebærer å stå i veien for store og tunge tog. Det er Metroen i Melbourne som står bak dette, så budskapet er klart; ikke vær dum – det lønner seg ikke. Denne reklame-tegnefilmen ble en stor hit både på youtube og iTunes, og spillet ble så en etterfølger av dette. Du kan se videoen i sin helhet nederst i denne artikkelen.

Pris: gratis

Klikk her for å laste ned Dumb Ways to Die